Pantai Cahaya Bulan (PCB)

Hari ini dalam sejarah. Buat pertama kali nya aku dan famili pergi ke PCB tapi tak makan colek! Wei biar betik? Memang betik sebab we had late lunch and went straight to the beach so masih terasa kenyang bila ke sana.

Medina was really looking forward to play at the beach. I bought her a kite but she only played it for about 10 minutes then she got bored. Sand was more fun. Emma on the other hand had no clue where she was but man she had no fear! Most of the time she likes to follow whatever her kakak is doing but this time around she went extra miles. Emma went into the water and dunked her head twice! Punya lah terkejut beruk aku terus angkat dia letak tepi. Tak serik dia masuk lagi dalam air rendam diri sendiri. Kelakar pun ada. Aku dah la dengan kamera lagi, phone lagi.. memang kalut. So tak sempat nak rekod moments masa Emma tenggelamkan kepala dan her whole body dalam air. Betul betul berani budak ni. But I’m glad they all had fun. Dekat KL memang tak dapek lah nak main pasir macam ni. That’s why everytime balik KB I will try my best to make a trip to PCB. Sekejap pun jadi lah.

Hari ni 1 May hari pekerja jadi aku expect visitors extra ramai tapi masa we all sampai surprisingly it was not that busy. By “not that busy” I mean, within 5 minutes dah dapat park kereta. Kalau tak, mimpi lah nak park dekat dekat. To those of you yang nak pergi PCB, I suggest you go awal sikit say 4.30pm or 5pm macam tu sebab masih belum pack so tak sesak sangat masa sampai tu. If it’s a sunny day, time tu the best sebab matahari tengah panas terik so bagi aku best lah kalau nak ambil gambar hehe. Unless korang tak suka panas then too bad lah haha. Biasanya local akan mula keluar jam 6pm ish sebab masa tu cuaca dah redup dan tak panas sangat. Sedaplah nak lepak lepak.

@FarisFakri

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0

Comments

comments

Posted by Faris

Film photographer.

Leave a Reply